30 dec 2011

Is jou dier geschikt als model?

Dieren spelen een belangrijke rol in veel communicatie-uitingen, films en Tv-programma’s. Voordat een rol als model of acteur voor het dier is weggelegd doorloopt het vaak meerdere audities.
Ieder dier heeft iets unieks, maar om een echte ster te zijn dient het ook talent te hebben. Het dier moet gehoorzamen en goed getraind zijn.
Het is namelijk niet zo dat men de dieren zomaar in een studio zet en het filmen dan direct kan beginnen. Het filmen van de commercials gebeurt namelijk aan de hand van een strak script en storyboard. Het is dus van belang dat het dier uitvoert wat de mens heeft bedacht. Om dit te realiseren volgen veel dieren voorafgaand aan de audities een aparte cursus om de filmtrucs te leren.

Ook moet het dier sociaal van aard zijn en zich op een vreemde en drukke locatie op zijn gemak voelen. Een dier dat snel gestrest raakt is niet geschikt. Tijdens de opnamen is daarom meestal de eigenaar aanwezig ter bescherming en begeleiding van het dier.
De castingdirector vraag verder ook naar de leefomgeving, het geslacht, omgang met kinderen en andere dieren, eventueel behaalde cursussen, leeftijd, etc.

Het uiterlijk is misschien nog wel de meest doorslaggevende factor voor een modellenscout. Net zoals dat bij gewone modellen het geval is, moet het dier van zichzelf al een unieke en pakkende uitstraling hebben. Daarnaast is het van belang dat het dier in topvorm is. Dus ook dieren modellen moeten genoeg bewegen en op hun lijn letten. Tenslotte maakt een speciale dierenstylist het dier op de set helemaal klaar voor de shoot. En dan…Actie!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten